03-08-06

29 - VOYEURISME BRENGT OPK A N   D I T ?
  • Endemol bereidt een televisieshow voor waarin echtgenoten die willen scheiden 'gecoacht'worden.
  • HILVERSUM (ANP) - Endemol heeft zijn omzetverwachting voor dit jaar flink opgeschroefd. De programmamaker denkt dat de omzet, zonder overnames mee te tellen, met 11 à 13 procent groeit dit jaar. Dat heeft Endemol woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.Eerder ging de onderneming uit van een omzettoename van 5 à 6 procent in 2006. In het afgelopen halfjaar groeide de omzet op eigen kracht met 21,1 procent tot 516,6 miljoen euro. De toename is veel groter dan financiële analisten hadden voorspeld. De televisieproducent verdiende vooral goed geld met spelletjesprogramma's, zoals Deal or no Deal (Miljoenenjacht).De nettowinst nam met bijna eenvijfde toe tot 38,1 miljoen euro in de eerste zes maanden, vergeleken met dezelfde periode van 2005. De brutomarge bedroeg 16,9 procent. Voor het hele jaar denkt Endemol dat dit percentage tussen de 15 en 17 uitkomt.
  • Uitgerekend op Valentijnsdag heeft een Brits echtpaar zijn echtscheiding gevierd. Het kostte bovendien geen penny want het stel won de scheiding tijdens een wedstrijd op de plaatselijke radio. Kath Rose (28) en Darren Wilson (31) leefden al vier jaar gescheiden. Tot een officiële echtscheiding kwam het nooit. Daar hadden ze het geld niet voor. Redder in nood is het Britse radiostation K 103 geworden. Die hoogst onromantische omroep organiseerde een wedstrijd met als hoofdprijs een heuse echtscheiding, met alle onkosten vergoed.De luisteraars mochten bepalen wie het ( gelukkige ) paar werd. Darren scoorde met het argument dat hij niet kon leven met de manier waarop zijn vrouw ademhaalde. Kath vertelde dat haar man de tv-zapper monopoliseerde en de wc-bril liet omhoog staan.

Waarom tonen mensen op de televisie hun onder het vet en bacteriën zittende woning? Waarom tonen mensen op de televisie hoe ze door hun kinderen getiranniseerd worden? Waarom tonen mensen op de televisie hun zwangerschap en geboorte van de baby? Waarom tonen koppels op de televisie hun seksuele problemen? Waarom kruipen mensen bij elkaar in een huis, afgesloten van de buitenwereld, om zich te onderwerpen aan oersaaie en onnozele opdrachten? Waarom willen mensen voor de televisie trouwen? Waarom willen mensen voor de televisie scheiden? Waarom? Waarom?
Onbegrijpelijk voor mij. Jezelf voor heel de wereld te kakken (sorry voor dit onkies woordgebruik, maar ik denk dat het hier toch op zijn plaats is) zetten.
Ja, het voyeurisme van de massa gluurt gretig binnen in al de huiskamers.En dat we gluurders zijn bewijzen de populaire blootblogs.
En de televisiemakers : zij bekijken hun winstcijfers.

12:27 Gepost door Sancho in Kan dit ? | Permalink | Commentaren (0) | Tags: televisie, voyeurisme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.