11-08-06

42 - MACHT VAN BECEL, ONMACHT VAN PARTENA ?K A N   D I T ?
Gisteren even boodschappen gaan doen in grootwarenhuis Delhaize, en er uit het reclamestandje van Partena naast de becelproducten een foldertje genomen, met slogans zoals 'partner in gezondheid', 'partnership met de Belgische Cardiologische Liga' en 'Als echte partner in gezondheid hechten we enorm veel belang aan preventie. Daarom vergoeden we onze klanten de Becel pro.activ producten'.
Dit is degoutant, toch ?
Alsof de gezondheid de allergrootste zorg is van Partena en Becel. Voor Becel is Partena waarschijnlijk de geschikte partner om nog maar eens te benadrukken dat zij schijnbaar de enige echte cholesterolverlagende producten in huis hebben, en voor Partena is Becel waarschijnlijk de ideale partner om uit de schaduw te treden van de klassieke naambekende ziekenfondsen en zo tenminste aan naampromotie te doen.
Ook hier is blijkbaar een soort deontologische code onbestaande.

09:51 Gepost door Sancho in Kan dit ? | Permalink | Commentaren (2) | Tags: deontologie, kan dit, becel |  Facebook |

Commentaren

Ethiek is precies nog maar een schijnfaçade in deze tijd! Niet bij iedereen maar wel veel misbruik.
We ergeren er ons aans, maar wat kun je meer doen! Je bloeddruk stijgt en moet je weer Pro-activ eten?
Nog een prettig weekend gewenst.

Gepost door: mythoske | 11-08-06

Kritiek spuien is altijd makkelijk! Degoutant? Hét basisprincipe van een ziekenfonds is nog steeds 'aan gezondheidspreventie' doen.
De gezondheid van onze leden is inderdaad onze grootste bekommernis en daarvoor proberen we op alle mogelijke manieren innovatieve initiatieven naar buiten te brengen. Waarom we becel kozen? Omdat Becel hun visie met die van Partena overeenkomt en als zich in de toekomst evenwaardige 'concurrenten' aanbieden, dan zal Partena dit zeker in overweging nemen. Hadden we enkel commercieel en naar naambekendheid gekeken, dan waren we heus wel met andere merken op de kar gesprongen..maar er zit wel degelijk een visie achter! Samen met tussenkomsten voor sportclub, kortingen bij fitnesscentra, mogelijkheden om je te testen in de beweegmobiel, talrijke sportevenenmenten, tussenkomsten voor obesitas..is dit alweer een stapje in de goeie richting om de mensen te tonen dat je maar beter preventief aan je gezondheid werkt en zo grotere gezondheidsproblemen kan vermijden en nog hogere kosten. Het is misschien een druppel op een hete plaat maar het is er wel één! En we kunnen er niet omheen dat ook de gezondheidssector andere wegen moet inslaan want binnen x aantal jaar zal ook de overheid de zware kosten niet langer willen dragen.. als we daarvoor op de steun van Becel mogen rekenen om onze leden wél dat extraatje aan te bieden is dat met veel plezier en niemand hoeft zich verplicht te voelen om daarvoor dat merk te kopen. We zijn een onafhankelijk ziekenfonds wat wil zeggen dat we ons van elke politieke en geloofsovertuiging distanciëren. Een gezond merk zoals Becel daarentegen kan niemand tegen de borst stuiten behalve mensen die overal en altijd op alles kritiek hebben maar zelf met geen beter alternatief op de proppen komen!

Gepost door: partenaatje | 16-08-06

De commentaren zijn gesloten.