26-08-06

52 - ALS EEN PARTENAATJE IN EEN WIJWATERSVAATJEK A N   D I T ?


Dit is een repliek op de reactie van 'Partenaatje' op mijn artikeltje 'MACHT VAN BECEL, ONMACHT VAN PARTENA' van 11 augustus 2006.

Beste Partenaatje,
U weert zich blijkbaar als een duiveltje in een wijwatersvat. En in al dat gespartel schop je mij stevig tegen mijn schenen, want in je kritiek raak je mij diep.

1) Je begint al met je reactie de titel te geven 'Kritiek spuien is altijd makkelijk. Dit is onzin. Alles kritiekloos slikken, nooit nadenken, alles ondergaan, geleefd worden (om niet te zeggen gemanipuleerd worden), dat is pas makkelijk. Kijk eens rond in ons vlaanderenlandje. Wat een kuddevolkje. Laat op tv een wind, en je wordt gegarandeerd een bv en duizenden mobiliseren zich achter je met fanclub, kortom alles erop en eraan.
Ik wil maar zeggen, laat je niet leven. Leef je eigen leven en bekijk en onderzoek alles met argusogen. Een gezonde kritische geest mag toch wel in deze maatschappij waarin niet alles is wat het lijkt ?

2) Je beëindigt je betoog met te beweren dat Becel enkel mensen tegen de borst stuit die overal en altijd op alles kritiek hebben maar zelf geen beter alternatief hebben.
Onzin, verdorie. Ikzelf ben gebruiker van Becel (spijtig dat ik dit nu moet vermelden). En ik heb niet altijd en overal op alles kritiek. Maar ik vind wel en ik blijf erbij dat een onafhankelijk ziekenfonds niet kan en niet mag gelinkt worden met een commercieel product. Dit kan ethisch gezien niet ! En het alternatief waar je over spreekt doet hier niet terzake.

3) Ten slotte wil ik nog dit kwijt, beste Partenaatje. Je naam en de inhoud van je reactie laten vermoeden dat je binnen deze organisatie werkt of er tenminste affectieve banden mee hebt. En ik wil nu echt niet de wijsheid in pacht hebben, maar is het niet zo dat mensen die in een organisatie werken/leven bijna allemaal onzichtbare oogkleppen van het merk van die organisatie dragen, waardoor hun kijk op de dingen anders is (lees : minder neutraal, gefilterd, ...) dan bij buitenstaanders.

Groeten,

Sancho

12:50 Gepost door Sancho in Kan dit ? | Permalink | Commentaren (1) | Tags: reactie, becel, partena |  Facebook |

Commentaren

Groot gelijk een "onafhankelijk" ziekenfonds mag niet gelinkt worden aan commercie!!
Wat is er van normen overgebleven deze dagen?
Vriendelijke groetjes.

Gepost door: Ilona | 26-08-06

De commentaren zijn gesloten.