31-08-06

62 - JOUW NAAM IN KALLIGRAFIEK A L L I G R A F I E
Sorry voor het wachten, maar belofte maakt schuld : je kan op de naam klikken om deze te vergroten en scherp te bekijken. Ik hoop dat het je plezier doet!

16:43 Gepost door Sancho in Kalligrafie | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kalligrafie, naam |  Facebook |

61 - EXTREEM RECHTS, GEWELD & MENSELIJKHEIDA C T U A L I T E I T

In de krant De Morgen van dinsdag lees ik dat de harde supporterskern van Club Brugge tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht aan het adres van Mbark Boussoufa scandeerde "Islamieten parasieten".

In De Morgen van woensdag lees ik dat Vlaams Belang vergaderde met Duitse neonazistische partij Republikaner. Op de foto herken je de slogan "Islamisten raus!".

Even verder lees ik dat 'Blood & Honour' op 12 augustus een concert organiseerde ter ondersteuning van de skins die in Brugge werden opgepakt na de vechtpartij nabij De Kastelein.
En in hetzelfde artikel staat dat de daders van de steekpartij in Tienen racistisch geweld bekennen.

En toen ben ik even op het internet gaan surfen. En wat ik daar vond van bewegingen en organisaties en sites die allemaal toch wel ergens iets gemeen hebben is ongelooflijk : Stormfront, Groen Rechts, Vlaamse Jongeren Westland, NSA, Voorpost, Kleinfontein, Vir Vrijheid en Reg, Boere Seperatist, Noorderwind, NVS, VVB, Identiteit, Vlaamse Jongeren Dilbeek, Europa Europees, KVHV, Vlaanderen Vlagt, Vlaamse Vlagge, TAK, NJSV, Vrienden van Zuid Afrika, Volk in nood, Nationalisten tegen globalisering, Vooraan, HaViKo, Nieuw rechts, Vereniging van Nederlandse Nationalisten, Lage Landen, Jong Verzet, Streekverbond, Zuid-Vlaamse jeigd, Vlaams Legioen, en ga zo maar verder.

De confrontatie met dit alles maakt me verdrietig. Het wenen staat me nader dan het lachen. Waar zijn we mee bezig? Waar gaat dit naartoe?
Is de 'Universele Verklaring van de Rechten van de Mens' een maat voor niets geweest? Zouden die 30 artikels, vereenvoudigd, niet aan de jeugd mogen worden bijgebracht, zoals de ouderen onder ons de 10 geboden nog kunnen opzeggen?
Alleen al het eerste artikel zegt veel :

"Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen."

30-08-06

60 - ZENTUIN NODIGT UIT TOT RUSTA L G E M E E N
Nu we toch bezig zijn over tuin en natuur, zou ik nog graag even iets kwijt willen over de Japanse tuin.

De meeste van ons kennen de Japanse tuin vanuit de amerikaanse filmindustrie die het Westen decennia lang liet kennismaken met geromantiseerde tuinen met bruggetje, watervalletjes en lampionnetjes. Laat ons deze verbasterde vorm a.u.b. gewoon vergeten.

Er bestaan vele typen Japanse tuinen. Zo is de
'Hasseltse Japanse tuin' aangelegd naar een model van een 17e eeuwse 'theetuin'.

Maar het prille ontstaan van de Japanse tuin vond zijn oorsprong bij het Zenboeddhisme dat zich omstreeks de 5e eeuw in Japan verspreidde. Volgens de leer van het Zenboeddhisme moet de mens ernaar streven om in harmonie met zichzelf en de natuur te leven. Dit kon door meditatie.
En dat was dan ook de functie van de klassieke Zentuin : Een symbolische miniatuurversdie van de wereld der natuur, zo evenwichtig en harmonieus ontworpen, dat hij de meditatieve rust bevorderde. De tuin moest eerlijkheid, soberheid, helderheid en kalmte uitstralen, zodat de aanwezige zich kon distantiëren van de alledaagse menselijke problemen, lasten en lusten, om zo te komen in een hogere bewustzijnstaat.


Het kundig in golvende lijnen geharkte zand of grind omsluit hier en daar volgens strenge regels opgestelde rotspartijen, en doet onwillekeurig denken aan Japan zelf met zijn honderden eilanden die oprijzen uit de zee.

Die tuin was zo belangrijk dat ook de klassieke Japanse Zenwoning in al zijn soberheid en functionaliteit, in oorsprong niet meer was dan een omlijsting van het uitzicht op de tuin


16:55 Gepost door Sancho in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kunst, algemeen, tuin, natuur |  Facebook |

59 - ODE AAN DE SCHOONHEID VAN HET ORGANISCHEBE Z I E N S W A A R D I G

In het 'Tree Spirit Project' brengt fotograaf Jack Gescheidt door combinaties van menselijke naakten met bomen in elke foto een ode aan de schoonheid van het organisch levende, de natuur.

12:04 Gepost door Sancho in Bezienswaardig | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bezienswaardig, foto |  Facebook |

58 - VERBODEN TE ZITTEN !R A R I T E I T E N K A B I N E T
Hoe waanzinnig ver sommigen kunnen gaan in het voorkomen dat mensen gaan zitten op objecten die geacht worden niet daarvoor te dienen, zie je in 'The Anti-Sit Archives'.

11:51 Gepost door Sancho in Rariteitenkabinet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rariteitenkabinet |  Facebook |

57 - FASCINERENDE BOMENR A R I T E I T E N K A B I N E T

De 'baobab' levensboom in de Afrikaanse savannen kan een uitzonderlijke stamomtrek hebben tot zelfs 34 meter.

En wat dan te denken van de hieronder afgebeelde 'wawona' boom, waarvan je meer foto's kan vinden op
'Drive Thru Redwood Trees'.


11:32 Gepost door Sancho in Rariteitenkabinet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rariteitenkabinet, bomen |  Facebook |

56 - TER OVERWEGINGB E S C H O U W I N G
De wijsheid die onderstaand tekstje bevat vervolledigt het artikel 'Buxus ...' van gisteren. Ik dacht er vanmorgen pas aan. Deze tekst heb ik ooit ergens gevonden, lang geleden, maar waar weet ik niet meer. Het doet me wel een beetje denken aan de wijsheden van 'Kahlil Gibran'.

In de tuin behoort de natuur meester te zijn en is de eigenaar de leerling.
De leerling is bij de meester op bezoek.
Als gast onderwerpt men zich aan de regels van de heer.

09:43 Gepost door Sancho in Beschouwing | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beschouwing, natuur, tuin |  Facebook |

29-08-06

55 - BUXUS E.A. TUINKITSCH ?K U N S T , K I T S C H   E N    C O

De grens tussens kunst en kitsch, tussen goede vormgeving en kitsch, tussen pure natuur en kitsch is vaak flinterdun.
Neem nu bijvoorbeeld de buxusplant die in de tuin als bol, piramide, spiraal, dierenfiguur en andere fantasiefiguur tegenwoordig erg polulair is. Dit kan je beschouwen als plezanterie die echter geen bijdrage levert tot de echte schoonheid van een tuin, integendeel, De verwantschap met de tuinkabouter is niet veraf. Deze buxusvormen hebben niets gemeen met wat de natuur in wezen is, namelijk organische groei. Vanaf het moment dat de mens zodanig deze organische groei gaat dirigeren krijg je anorganische, meetkundige e.a. vormen. Op het internet vond ik onderstaande tekening met voorbeelden van te vormen buxus : geforceerd, overdreven, tegennatuurlijk, kitscherig, toch?
Hetzelfde fenomeen waarbij de natuur overdreven gedirigeerd wordt in tekentafelpatronen vind je in Nederland in het 'Keukenhof', een 28 hectare groot park met miljoenen tulpen, narcissen en hyacinten, alles opgesteld in militaristisch gelid in geometrische patronen.
En wat te denken van Joe Topiary, want zo noemt de brave man zichzelf (topiary = snoeien), die op zijn website 'Topiary Art by Topiary Joe' zijn 'kunstwerken' (?) voorstelt, gecreëerd uit metaaldraden constructies die met klimop e.a. overwoekerd zijn. Leuk, ja. Maar kunst? Neen. Ook hier is de relatie met de kabouter niet veraf.
Bovenstaande afbeelding vormde trouwens de aanleiding om dit artikel te schrijven.

Er schiet me nu nog iets te binnen. Ik hoop dat je nog even kunt volhouden. Maar om dit stuk af te sluiten wil ik je toch nog laten kennismaken met de Nederlandse tuinarchitect, leraar, filosoof, ..., Louis Le Roy. Deze eigenzinnige Fries houdt er zeer boeiende ideeën op na i.v.m. de natuur, die hij in verschillende boeken verwerkt heeft, en vooral in meerdere projecten, zoals zijn bekendste
'De eco-kathedraal' in het Friese Mildam bij Heerenveen, waarbij al meer dan dertig jaar samen met vrijwilligers gewerkt wordt aan een in gang gezet proces van steenopstapelingen en het spel van de natuur daartussen in tijd en ruimte : een proces dat nooit af zal zijn.

13:38 Gepost door Sancho in Kunst, kitsch en co | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kunst, kitsch, natuur, tuin |  Facebook |

54 - IJZERBEDEVAART : GOD ZIJ DANK BIJNA VRIJ VAN VOLKSMENNERIJ ?A C T U A L I T E I T
Gisteren las ik in De Morgen dat tien jaar nadat het Ijzerbedevaartcomité brak met het zwartbruine deel van de Vlaamse Beweging of omgekeerd, de bedevaart onlangs nauwelijks een 3000 bezoekers trok.
Laat ons a.u.b. hierom niet treuren. Integendeel. Hoevele decennia is deze bedevaart niet misbruikt geweest door volksmenners die opruiende taal spraken? Hoe vaak is er op de weide de hitlergroet niet gebracht door bepaalde extremistische figuren? Hoe vaak hebben knokploegen deze weide niet bezoedeld? Is het niet goed dat deze bedevaart nu stilaan een sereen karakter krijgt? En laat de voorzitter W. Baeten nu ook nog ophouden met het oproepen tot een onafhankelijk Vlaanderen, dan kan deze bedevaart een vredesbezinning worden die ver over de grenzen van bezit en eigenbelang een universeel karakter kan krijgen.
Natuurlijk mag en moet het veleden levendig gehouden worden. Natuurlijk moet de ontvoogding levendig gehouden worden. Maar moet dat provocerende, nationalistische karakter van vroegere bedevaarten blijvend zijn? Hetzelfde kun je je afvragen bij de Oranjemarsen in Noord-Ierland.
Kan je in deze 21e eeuw geen streep trekken onder het verleden en met een propere lei beginnen, indachtig het spreekwoord 'DOE WEL, EN ZIE NIET OM'. Omkijken mag best wel, maar je weet wat ik bedoel.

11:21 Gepost door Sancho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nationalisme, actualiteit, rechts, extreem |  Facebook |

26-08-06

53 - SCHOORVOETEND TERUG VAN WEG GEWEESTA L G E M E E N
Er komt stilaan terug wat beweging in deze blog. Vandaag heb ik voor het eerst sinds midden vorige week de pc terug aangezet, en meteen heb ik duchtig huis gehouden op het klavier om een en ander recht te zetten i.v.m. een reactie op een artikel van mij. De neerslag ervan vind je hieronder.
Mijn nieroperatie is achter de rug, en nu maar langzaam aan het herstel werken.
Groetjes,
Sancho

16:24 Gepost door Sancho in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: algemeen, beschouwing |  Facebook |

52 - ALS EEN PARTENAATJE IN EEN WIJWATERSVAATJEK A N   D I T ?


Dit is een repliek op de reactie van 'Partenaatje' op mijn artikeltje 'MACHT VAN BECEL, ONMACHT VAN PARTENA' van 11 augustus 2006.

Beste Partenaatje,
U weert zich blijkbaar als een duiveltje in een wijwatersvat. En in al dat gespartel schop je mij stevig tegen mijn schenen, want in je kritiek raak je mij diep.

1) Je begint al met je reactie de titel te geven 'Kritiek spuien is altijd makkelijk. Dit is onzin. Alles kritiekloos slikken, nooit nadenken, alles ondergaan, geleefd worden (om niet te zeggen gemanipuleerd worden), dat is pas makkelijk. Kijk eens rond in ons vlaanderenlandje. Wat een kuddevolkje. Laat op tv een wind, en je wordt gegarandeerd een bv en duizenden mobiliseren zich achter je met fanclub, kortom alles erop en eraan.
Ik wil maar zeggen, laat je niet leven. Leef je eigen leven en bekijk en onderzoek alles met argusogen. Een gezonde kritische geest mag toch wel in deze maatschappij waarin niet alles is wat het lijkt ?

2) Je beëindigt je betoog met te beweren dat Becel enkel mensen tegen de borst stuit die overal en altijd op alles kritiek hebben maar zelf geen beter alternatief hebben.
Onzin, verdorie. Ikzelf ben gebruiker van Becel (spijtig dat ik dit nu moet vermelden). En ik heb niet altijd en overal op alles kritiek. Maar ik vind wel en ik blijf erbij dat een onafhankelijk ziekenfonds niet kan en niet mag gelinkt worden met een commercieel product. Dit kan ethisch gezien niet ! En het alternatief waar je over spreekt doet hier niet terzake.

3) Ten slotte wil ik nog dit kwijt, beste Partenaatje. Je naam en de inhoud van je reactie laten vermoeden dat je binnen deze organisatie werkt of er tenminste affectieve banden mee hebt. En ik wil nu echt niet de wijsheid in pacht hebben, maar is het niet zo dat mensen die in een organisatie werken/leven bijna allemaal onzichtbare oogkleppen van het merk van die organisatie dragen, waardoor hun kijk op de dingen anders is (lees : minder neutraal, gefilterd, ...) dan bij buitenstaanders.

Groeten,

Sancho

12:50 Gepost door Sancho in Kan dit ? | Permalink | Commentaren (1) | Tags: reactie, becel, partena |  Facebook |

15-08-06

51 - JE NAAM IN KALLIGRAFIEA L G E M E E N
Sorry, maar de namen in kalligrafie (Maarten, Milan en Veerle) zullen enkele weekjes geduld moeten hebben (zie de korte mededeling van gisteren hieronder).
Groetjes,
Sancho

21:36 Gepost door Sancho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: algemeen |  Facebook |

50 - EEN INTRIGEREND TELEFOONSPELLETJEB E Z I E N S W A A R D I G


Het intrigerend telefoonspel
'The Phone' brengt je van de ene verrassing naar de andere. Je kan proberen zelf de weg te vinden doorheen het spel, of volg de handelingen zoals hieronder aangegeven.
 • de telefoon rinkelt
 • hoorn afnemen
 • stem geeft uitleg en vernoemt het nummer 580
 • hoorn wordt opgelegd
 • hoorn afnemen
 • 580 draaien
 • vredig Oosters landschap verschijnt
 • kraaien vliegen op wanneer de cursorpijl ze raakt
 • klik op de rode appel die verschijnt
 • in de chaos verschijnt het nummer 164
 • klik bovenaan op het kleine telefoontje
 • neem de hoorn af en draai 164
 • beweeg de cursorpijl beneden in de afbeelding
 • bovenaan verschijnt de hand met wijzende vinger
 • klik op de hand en hemelse muziek weerklinkt
En het mooie is dat iedereen deze combinatie van beeld en geluid kan interpreteren. Misschien ziet iedereen hierin wel dezelfde boodschap ?

10:26 Gepost door Sancho in Bezienswaardig | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bezienswaardig |  Facebook |

14-08-06

49 - EVEN EEN KORTE MEDEDELINGA L G E M E E N
Binnen enkele dagen zullen mijn activiteiten op deze blog voor meerdere weken stoppen. Jullie zullen vast wel gemerkt hebben dat deze blog pas echt begonnen is sinds de tweede week van de grote vakantie. Ja, die vakantie is één reden voor mijn blogactiviteit (ja je heb het door : ik sta in het onderwijs). Een tweede reden was de reeds enige maanden geplande nieroperatie die ik binnen een paar dagen moet ondergaan. Dat vooruitzicht deed mij verstrooiing zoeken achter de pc om mij o.a. met deze blog te amuseren. Misschien dat ik straks of morgen nog een paar berichtjes post, maar daarna is het voor enkele weken gedaan. Je zal wel merken wanneer er opnieuw wat beweging in deze blog komt.
Groetjes.
Sancho

14:44 Gepost door Sancho in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: algemeen, mededeling |  Facebook |

48 - KORT ANIMATIEFILMPJEB E Z I E N S W A A R D I G

'A Tiny Tiney' van Tama & Co, een kort animatiefilmpje, maar oh zo mooi !

14:08 Gepost door Sancho in Bezienswaardig | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bezienswaardig, animatie |  Facebook |

47 - FASCINEENDE WERELD VAN ESCHER IN LEGOBLOKJES ?K U N S T , K I T S C H   E N   C O
Maurits Cornelius Escher (1898-1972) is een van 's werelds meest beroemde grafische kunstenaars, bekend o.a. omwille van zijn zogenaamde onmogelijke tekeningen en metamorphoses. Zelfs niet-kunstliefhebbers geraken gefascineerd door zijn werk.
Op de
officiële website van Escher vind je behalve de 6 galerijen ook 3 korte interviews met de kunstenaar.

Blijkt er nu een zekere Andrew Lipson te zijn die enkele werken van Escher heeft nagebouwd met de bekende legoblokjes. Hoe hij dit heeft klaargesleepd is mij een raadsel, of zou het enkel het camerastandpunt zijn dat de suggestie creëert.

Je kan de constructiedetails van bovenstaand legowerk en nog 3 andere bekijken :

13:25 Gepost door Sancho in Kunst, kitsch en co | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kunst, lego, esscher |  Facebook |

13-08-06

46 - HOEVER KAN HONDENLIEFDE GAAN ?K A N   D I T ?
Verwijt me a.u.b. geen gebrek aan hondenliefde. Terwijl ik dit typ ligt Boomer, een lief, speels en soms eigenzinnig hondje (kruising tussen maltezer en cairn terriër) naast mij te soezen.
Maar hoever (of is het hoe extreem ?) sommigen kunnen gaan in hun omgang met honden doet wel vragen rijzen. Op de site van
'Pets and the City' (huisdierenmode en lifestyleboutique) en van 'House of Dogs', beide in Zürich heb ik bovenstaande hondenattributen (bedje voor honden, voerbak voor honden en hondenkleding) gevonden.

Onwillekeurig moet ik nu denken aan de documentaire die ik enkele weken geleden op televisie zag, ik dacht op canvas, over de hondenhotels in Japan, over de hondenverhuurwinkels in Japan waar je bijvoorbeeld voor een weekend een hondje kan huren, over de begrafenisondernemingen voor honden in Japan, en geloof het of niet, over huwelijksplechtigheden voor honden met alles erop en eraan.


SORRY, DIT GAAT TOCH TE VER, NIET ?

09:14 Gepost door Sancho in Kan dit ? | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kan dit, extreem |  Facebook |

12-08-06

45 - RODE ASTER BRENGT GELIEFDEN SAMEN ACHTER DE PCK U N S T , K I T S C H   E N   C O
Tijdens het surfen op het internet kan je de meest onwaarschijnlijke dingen tegenkomen, zoals de 'Florial Display', een bloempot met een rode anjer die openbloeit wanneer je geliefde inlogt op je pc, en die zich weer sluit wanneer uitgelogd wordt. De pot is draadloos en kan verplaatst worden. Binnenin zit een ontvangertje en een motortje dat de bloem manipuleert.

Deze bloempot mag ondergebracht worden op de afdeling van de zinloze, waardeloze, kitscherige prullaria : kitsch, toch ?

16:40 Gepost door Sancho in Kunst, kitsch en co | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kitsch, aster |  Facebook |

44 - LETTERJAMESA L G E M E E N


Op de site 'LetterJames' vind je een generator die een door jou gekozen tekst op een uit te kiezen object plaatst.

15:47 Gepost door Sancho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: algemeen, generator |  Facebook |

43 - STEEN-OP-STEEN-KUNST ?K U N S T , K I T S C H   E N   C O ?
Dat het steeds moeilijker wordt om echte, kunst met een grote K als je wil, te onderscheiden van brol, nep en kitsch, is een publiek geheim.
Maar bij de
'Balanced Rock Art' van Bill Dan is het toch wel duidelijk dat het hier eerder gaat over evenwichtskunst en handvaardigheid dan over waarachtige kunst.

15:30 Gepost door Sancho in Kunst, kitsch en co | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kunst, kitsch |  Facebook |

11-08-06

42 - MACHT VAN BECEL, ONMACHT VAN PARTENA ?K A N   D I T ?
Gisteren even boodschappen gaan doen in grootwarenhuis Delhaize, en er uit het reclamestandje van Partena naast de becelproducten een foldertje genomen, met slogans zoals 'partner in gezondheid', 'partnership met de Belgische Cardiologische Liga' en 'Als echte partner in gezondheid hechten we enorm veel belang aan preventie. Daarom vergoeden we onze klanten de Becel pro.activ producten'.
Dit is degoutant, toch ?
Alsof de gezondheid de allergrootste zorg is van Partena en Becel. Voor Becel is Partena waarschijnlijk de geschikte partner om nog maar eens te benadrukken dat zij schijnbaar de enige echte cholesterolverlagende producten in huis hebben, en voor Partena is Becel waarschijnlijk de ideale partner om uit de schaduw te treden van de klassieke naambekende ziekenfondsen en zo tenminste aan naampromotie te doen.
Ook hier is blijkbaar een soort deontologische code onbestaande.

09:51 Gepost door Sancho in Kan dit ? | Permalink | Commentaren (2) | Tags: deontologie, kan dit, becel |  Facebook |

10-08-06

41 - FANTASTISCHE FLASHCREATIEB E Z I E N S W A A R D I GJe vraagt je echt af hoe ze dit klaarspelen ? Bekijk hieronder het gevecht tussen een wreedaardige flahontwikkelaar en zijn eigen creatie.

19:08 Gepost door Sancho in Kan dit ? | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bezienswaardig |  Facebook |

09-08-06

40 - FOTOBEWERKING : ZEGEN OF RAMP ?B E Z I E N S W A A R D I G
Omstreeks het begin van de vorige eeuw zorgde de fotografie ervoor dat de kunstenaar schilder/tekenaar niet meer de enige was die de zichtbare werkelijkheid moest reproduceren, waardoor deze laatste tijd en ruimte kreeg om nieuwe horizonten te verkennen, wat dan resulteerde in de ontwikkeling van de moderne kunst, een ontwikkeling die nog steeds gaande is.
Vandaag zijn het grafische computerprogramma's en fotobewerkingprogramma's die in de fotografie aan de kunstenaar een enorme vrijheid en creativiteit hebben gegeven in manipuleren van fotomateriaal, waardoor zowel de schilderkunst als de kunstfotografie elkaar gevonden hebben in een gelijkaardige sterk expressieve beeldtaal.


'Maybe' van Anna Pagnacco

Blijft echter steeds het probleem voor alle vormen van kunst vandaag om het authentieke, unieke, waardevolle te kunnen onderscheiden van de nep, het gekopieerde, het waardeloze.

Een bijkomend probleem van een andere orde manifesteerde zich de laatste dagen in de persfoto's i.v.m. het conflict in Libanon. Verschillende persfoto's zouden gemanipuleerd zijn en met Photoshop bewerkt om het dramatisch gehalte van de toestand nog te verhogen.
Links de originele en rechts de bewerkte foto

NIETS IS WAT HET LIJKT !

16:19 Gepost door Sancho in Bezienswaardig | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bezienswaard, fotografie |  Facebook |

39 - ZOOMORFE KALLIGRAFIEK A L L I G R A F I E
'Zoomorfische kalligrafie' ontwikkelde zich vanaf de 15e eeuw vooral in Turkije, Indië en Iran, en werd gekenmerkt door én inhoudelijke tekst, én de vorm van een dier die zichtbaar waren.

10:58 Gepost door Sancho in Kalligrafie | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kalligrafie, zoomorf |  Facebook |

38 - GEKKE BEELDENR A R I T E I T E N K A B I N E TMaak een reis langs de meest eigenaardige en gekke beelden op de site 'Strange statues around the world'

09:23 Gepost door Sancho in Rariteitenkabinet | Permalink | Commentaren (1) | Tags: rariteit, beeld |  Facebook |

08-08-06

37 - COMPUTERKUNSTK U N S T , K I T S C H    E N   C OOntdek de abstracte algoritmische computerkunst van Gared Tarbell in zijn 'Gallery of Computation'.

11:11 Gepost door Sancho in Kunst, kitsch en co | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kunst, computer, abstract |  Facebook |

36 - RARITEITENkABINETR A R I T E I T E N K A B I N E T
Vorig jaar vond ergens in Zweden een rupsenplaag plaats, waarbij bomen en objecten werden ingepakt.
Meer foto's vind je hier.

Het 'Zaky Infant Pillow' kussen voor baby's : als een deel van jezelf bij de baby.

08:16 Gepost door Sancho in Rariteitenkabinet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rariteit |  Facebook |

07-08-06

35 - SURREALISTISCHE COLLAGESK U N S T , K I T S C H   E N   C O

Meer surrealistische collages vind je in het collagecircus van Peter Lewis.

17:58 Gepost door Sancho in Kunst, kitsch en co | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kunst, surrealisme, collage |  Facebook |

34 - VERKEERSDESKUNDIGEN GEZOCHT MET ENIG REALITEITSVERMOGENM E N S   E R G E R   J E   N I E TIn de Noord-Limburgse gemeente Overpelt is het reeds zover. De klassieke verkeersborden voor snelheidsbeperking zijn bijna verdwenen en nu duiken er hier en daar bovenstaande verkeersborden op.
Help ! Mijn harde schijf crasht. Dit kan geen enkele weggebruiker nog correct naleven. Hoe was het hier alweer : 30, 50 of 70 ? Ik zou het bij god niet weten.
Of schuilt hier misschien een bedoeling achter ? Het aantal verkeersborden die het landschap ontsieren verminderen. Akkoord. Zeer nobele bedoeling. Maar weegt dit op tegen de ondoenbare nieuwe situatie die daardoor dus onveiliger wordt. Of is het om pv's te kunnen uitschrijven ?
En dan hebben we het nog niet over de schemerzone van de 30 aan scholen.
Graag a.u.b. deskundigheid, duidelijkheid en eerlijkheid tegenover weggebruikers!

10:25 Gepost door Sancho in Mens-erger-je-niet | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ergernis, verkeersbord |  Facebook |

04-08-06

33 - JOUW NAAM IN KALLIGRAFIEK A L L I G R A F I E

17:34 Gepost door Sancho in Kalligrafie | Permalink | Commentaren (3) | Tags: kalligrafie, naam |  Facebook |