11-09-06

87 - FAHRENHEIT9/11 : IK BEN ER NIET GOED VANK A N    DIT ?

Gisterenavond ook toevallig of niet op televisie gestopt met zappen toen je op Nederland 3 geconfronteerd werd werd met de beelden uit de documentaire film 'Fahrenheit 9/11' van Michael Moore ?
Ademloos, soms inwendig kokend van woede, soms een traan bedwingend, heb ik zitten kijken. En als ik er nu aan terug denk wordt ik er nog misselijk van.
Ja, ik weet het wel. Michael Moore is een contraversiële figuur, en hij zal de dingen wel allemaal door zijn eigen bril bekijken, en alzo zijn visie opdringen. Maar dan nog, ook al beoordeel je deze film zeer kritisch, hij maakt in ieder geval duidelijk dat alles draait om macht, macht, macht en nog eens macht, en dat het gezegde 'Het doel heiligt de middelen' in de politiek/economie overal wordt toegepast, alhoewel dit een ergerlijk gezegde is. Beter zou zijn 'Het doel heiligt nooit de middelen'.

En tenslotte nog dit. Wees steeds kritisch t.o.v. van alles wat de media je voorschotelen, zelfs tegenover films die zogezegd gebaseerd zijn op waar gebeurde feiten, want ook daarin is niet alles wat het lijkt.
Zo herinner ik me dat er enkele decennia geleden eerst de musical 'Evita' was die Evita Peron verheerlijkte als een door het volk aanbeden godin, en dat er daarna een televisiefilm kwam over 'Evita' die deze vrouw afschilderde als een meedogenloze carrièrevrouw. De film met Madonna is van een nog latere datum en is gebaseerd op de musical.
Ik wil maar zeggen : kritisch kijken is de boodschap.


10:50 Gepost door Sancho in Kan dit ? | Permalink | Commentaren (1) | Tags: film, kan dit, kritisch |  Facebook |

Commentaren

Fahrenheit 9/11 Realiseert onze minister-president, de heer Balkenende, zich wel, hoeveel bloed er aan zijn vingers kleeft? Conclusie: alle politici zijn machtswellustelingen. Onvoorstelbaar, te moeten constateren, dat o.a. de familie Bush gewoon de terreurgroep Al Qeida in feite een vrijbrief heeft gegeven en nog geeft, om onze jongens in Irak en Afghanistan te laten vermoorden! Je zult maar ouder zijn van een zoon of dochter, die wordt geofferd om de belangen van de machtigen en superrijken op deze planeet nog meer macht en rijkdom te verschaffen. En maar GOD BLESS YOU uitschreeuwen!

Gepost door: Jacky Mol | 12-09-08

De commentaren zijn gesloten.