02-10-06

144 - EVEN WOORD- EN BEELDSTILTE, TERUG VAN EVEN WEG

beschouwing
B E S C H O U W I N GEN
schokkend
S C H O K K E N D
Het is een paar dagen woord- en beeldstil geweest op deze blog. Enkel de bezoekersteller bracht wat afwisseling. De reden was het voor een paar dagen alles achterlaten en naar de kust trekken.
zee
Mijn partner en ik, we hebben in de omgeving van Heist en Knokke veel gewandeld, veel jodium opgesnoven en lekker gegeten. Over de vele porches, ferrari's e.d. en de mercedes met nummerplaat 'VIP018' ga ik het verder niet hebben, maar wel over de schokkende onderwerpen die in de krant las. Ik heb daar namelijk in alle rust eens een krant grondig kunnen doorlezen.

Wat me ten zeerste schokte in De Morgen van zaterdag 30 september 2006 was het artikel 'Senaat VS keurt omstreden terreurwet goed'.
terreurwet1
Dit voorstel maakt het o.a. mogelijk terreurverdachten wakker te houden of bloot te stellen aan onderkoeling als onderdeel van de verhoortechnieken. Ook kunnen militaire tribunalen nu verdachten gaan berechten. Verdachten kunnen zich m.a.w. niet verdedigen. Door dit voorstel te aanvaarden wordt vertrouwen geschonken aan de man die onder valse voorwendsels van leugens en insinuaties andere landen aanvalt en bezet.

Een tweede artikel dat mij tegen de borst stuitte, las ik vandaag in De Morgen :'Film over jonge soldaten can Christus veroorzaakt controverse in de VS'.
kindsoldaat1
In deze film roept dominee Becky Fischer (een vrouw nota bene) de jongeren op tot een oorlog tegen deze zieke en oude wereld. Ze vergelijkt haar werk trots met de indoctrinatie van jongens door extremistische moslims in Pakistan en elders. Deze kinderen van dominee Fischer zijn bereid hun leven te geven voor Christus.

Hoe wordt hier de figuur van Jezus wederom misbruikt ?

Waar gaat dat heen ? Hoe is dit in naam van de menselijkheid toch mogelijk ?
Voor de menselijke cultuur anno 2006 is dit toch beschamend, niet ?

19:13 Gepost door Sancho in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: algemeen, schokkend, krant |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.