26-01-07

304 - HAUTE COUTURE VOOR HONDEN : DECADENTIE ?


kan-dit
K A N   D I T ?

hondcouture

In 'Hallström Haute Couture New York' maak je kennis met hondenkleding van een haute couture allure. Hoe is dit in hemelsnaam te rijmen met onderstaande foto ?

honger

Wanneer ik zulke dingen zie, moet ik steeds onwillekeurig denken aan de armoede in de wereld, en aan de oppervlakkigheid en het egoïsme van de mens. Jij niet ?

waanzin


13:42 Gepost door Sancho in Kan dit ? | Permalink | Commentaren (2) | Tags: oppervlakkigheid, egoisme, kan dit, armoede |  Facebook |

Commentaren

Hondebrokjes De haute couture is een uiting van kunst. Al of geen haute couture brengt m.i. weinig bij tot de derde wereld-problematiek. Ik heb veel meer ethische problemen als ik de cijfers lees die de Westerling jaarlijks spendeert aan zijn huisdieren (hondjes) en de aalmoes die hij aan de hongerende mensen in de Derde Wereld spendeert. Ik relativeer je "waanzin", maar ik steun je gedachte die problematiek in de kijker te willen stellen!

Gepost door: Vrijdenker | 30-01-07

inderdaad, waanzin... Maar kunnen we dan niet alles verder trekken... jij die tokkelt op je prive pc....daar hunkeren ze naar een klein beetje technologie in ziekenhuizen, al was het maar een gewoon werkend peertje aan het plafond, wat te zeggen van die onnoemlijk grote huizen die ze hier bouwen, het prive zwembad dat iedereen wil, de schoonheidsoperaties van cup B naar cup C, de tweede gezinswagen die in veel westerse families te vinden is een droogkast die niet meer weg te denken is uit het dagelijkse leven, kortom een consumptiemaatschappij die op alle vlakken waanzinnige proporties aan neemt.
Het contrast is schrijnend, maar zijn de baasjes die hun honden aanzien als kind of die de couture gaan voort trekken naar dieren dan de grote boosdoeners van de ellende in de derde wereld?
No way, er zijn andere bronnen die we moeten aanboren om die ellende te verhelpen hoor, die ene lap stof rond het lijfje van een hond, die haute couture nest die in ons huis staat gaat niets afdoen als we die ruilen voor een oud deken.
Er zit structureel op wereldvlak iets fout, ga dan niet het overbezorgde en fiere hondenbaasje met de vinger nawijzen.
Zelfs de waanzin van second life als ze in de derde wereld niet eens een waardig eerste leven hebben.

Gepost door: zuchtje | 11-03-07

De commentaren zijn gesloten.