08-03-07

347 - ABSURDE AFFICHECAMPAGNE INHAALVERBOD


actualiteit
A C T U A L I T E I T

Minister van Mobiliteit Landuyt, het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid en de Federale Politie, hebben een affichecampagne gelanceerd i.v.m. het inhaalverbod voor zware voertuigen van meer dan 7,5 ton bij neerslag. 'De affiche toont een vrachtwagen en een personenwagen die broederlijk naast elkaar rijden in de regen, de vrachtwagen keurig op het rechter wegvak, de personenauto links. De vrachtwagenbestuurder houdt heel hoffelijk een beschermende paraplu boven de personenauto', aldus de verklarende uitleg van de initiariefnemers.

neerslag

Wat is dit nu een absurde, slechte affiche/campagne ! Wie kan, zonder zichzelf op de hoogte te hebben gebracht via de media of internet, deze affiche zonder al te veel nadenken interpreteren als een inhaalverbod voor vrachtwagens bij neerslag ? En hoe moeten anderstaligen deze affiche in hemelsnaam interpreteren ?
Het eerste waarop het oog valt centraal op de affiche is die paraplu met de regendruppels, en tegen die tijd dat je de tekst op de vrachtwagen wil lezen, ben je voorbij de affiche. Waarom geen inhalende vrachtwagen met een groot kruis erdoor en regendruppels op de achtergrond ? Zou dit niet duidelijker zijn voor iedere weggebruiker ?


De commentaren zijn gesloten.