13-11-07

453 - SOMETHING IN THE AIR


nostalgie
N O S T A L G I E

Het zal wel te maken hebben met het ouder worden zeker, maar de laatste jaren betrap ik mezelf er vaak op in gedachten met een lichte vorm van heimwee in het verleden te vertoeven. Zo ook deze voormiddag toen op de radio 'Something In The Air' van de 'Thunderclap Newman', een nummer uit 1969, weerklonk, en waardoor ik onwillekeurig belandde in het jaar 1969. Het was het jaar dat ik lessen volgde aan de afdeling 'Binnenhuisarchitectuur' van het 'PHIA' (Provinciaal Hoger Instituut voor Architectuur) in Hasselt. Ik was op kot in het 'Provinciaal Studentenhuis', Elfde Liniestraat in Hasselt. De school lag net achter het studentenhuis.

Door de ziekte van Crohn was ik voordien in totaal 4 jaar verloren, zodat ik bij het begin van mijn hogere studies al direct de oudste van de afdeling was.

Het waren de woelige jaren, die volgden op het roemruchte 1968, met parkajassen, indisch katoen, baarden, zitstakingen, protestacties, betogingen, Jazz Bilzen, ... een tijd waaraan ik vaak terugdenk.

Om terug te komen op het nummer 'Something In The Air' van 'Thunderclap Newman', het was het allereerste vinylplaatje, singletje, dat ik ooit kocht nog voordat ik een platenspeler had om het te draaien. Die platenspeler volgde enkele maanden later.

Nog steeds bezorgt de pianosolo in het nummer me kippenvel.
De commentaren zijn gesloten.