02-03-08

529 - GEVAREN VAN RELIGIES


actualiteit
A C T U A L I T E I T

vangodlos

Gisteren beb ik het boek 'Van God Los' van Sam Harris uitgelezen. Het is een bij momenten meeslepend betoog tegen alle vormen van religie en de gevaren die zij voortbrengen, en tevens een betoog voor de rede. Met statistisch cijfermateriaal overdondert Harris de lezer en verplicht deze tot nadenken over de gevaren en de onredelijkheid van omzeggens alle godsdiensten. Het is wel aan te bevelen Harris te lezen met een kritische ingesteldheid en met de nodige reserves, want soms krijg je de indruk dat hij zijn stellingen kost wat kost wil bewijzen.

Wil je meer te weten komen over Harris of het boek 'Van God Los', ga dan even kijken op volgende linken :

* harris 1
* harris 2
* harris 3

Commentaren

Hallo Donkiesjot ik heb zelfs de film gezien met Angela Schijf, de echtgenote van Tom Van Landuyt die een neef is van mijn echtgenote. Van God los is inderdaad een werk dat best gelezen, als je niet verschrikkelijk gemakkelijk beïnvloedbaar bent. Aan mijn overtuiging heeft het geen impact. Groetjes.

Gepost door: gidsjoris | 02-03-08

Tip Hey Donkiesjot, ik ga dat boek eens lezen. Bedankt voor de tip. Ik ben nog bezig met "Atheologie. De hoofdzonden van jodendom, christendom en islam" van Michel Onfray aan het lezen. Een goed leesbaar boek, waarin Onfray scherp analyzeert hoe de klassieke godsdiensten de mens willen onderwerpen aan irrationele geboden en verboden. Onfray toont ook scherp aan hoe men de haat tegen andersdenkenden goedpraat (om nog niet te spreken van de haat tegen het eigen lichaam, de haat tegen de vrouwen, ...)

Onfray analyzeert ... Hij zet aan tot denken ...

Gepost door: Vrijdenker | 15-03-08

De commentaren zijn gesloten.