16-03-08

534 - OPEN EK KALLIGRAFIE IN WESTERLO


kalligrafie
K A L L I G R A F I E

westerlo

Eergisteren, vrijdag 14 maart 2008, had in Westerlo de bekendmaking plaats van de laureaat van de 'Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo' en de opening van de tentoonstelling van de 31 geselecteerde werken van kalligrafen van over de hele wereld (België, Duitsland, Litouwen, Nederland, Australië, Italië, Zuid-Africa, Noorwegen en Japan).
Wanneer sporters en sportliefhebbers de olympische spelen als het hoogst te bereiken doel beschouwen, gevolgd door het WK en daarna het EK, dan zou in de kalligrafiewereld de 'Grote Prijs Kalligrafie Westerlo' misschien te vergelijken zijn met een WK of een open EK.
Laureate werd Corrie Cameron waarvan je hieronder het werk ''Lieu de naissance'(copyright) ziet.


laureaat

Wat betreft niveau biedt deze tentoonstelling ongetwijfeld het hoogste van wat je in Europa kan bewonderen. Terwijl in de voorgaande edities in de werken de achtergrond vaak fungeerde als blikvanger door schilderingen met soms te verregaande effectzoekerij, waarbij de eigenlijke kalligrafie naar het tweede plan werd verwezen of zelfs bijna verdween, is in deze editie van de 'Grote Prijs' de achtergrond terug de zuivere drager geworden van de kalligrafie, wat resulteert in adembenemend mooie kalligrafische werkstukken.
Deze tentoonstelling is een bezoek zeker waard. De openingsuren tijdens de week zijn van 9 tot 16 uur, en op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur in het Gemeentehuis, Boerenkrijglaan 61, 2260 Westerlo.


Op bovenstaand werk staat copyright!

22:01 Gepost door Sancho in Kalligrafie | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kalligrafie, tentoonstelling, westerlo |  Facebook |

Commentaren

compliment Bedankt voor de berichtgeving op Internet (ruim voor die van Kalligrafia (!) en bedankt voor de complimenten wat betreft de kwaliteit van de tentoonstelling! Ook de catalogus is de moeite van het bekijken en het geld van de "investering" meer dan waard. Zoals Joke voorspelt: Een collectorsitem!
hartelijke groeten van Corrie Cameron

Gepost door: Corrie Cameron | 24-03-08

wie oh wie Gezien de voornamen namen die in een fraaie copperplate worden uitgevoerd, ben ik benieuwd welke kalligraaf achter "Sancho" schuilgaat. Ik vind geen Email-adres, dus dan maar via de rubriek "reacties". Je moét in Westerlo aanwezig zijn geweest....Meld je even svp! Merci. CoCa

Gepost door: Corrie Cameron | 25-03-08

De commentaren zijn gesloten.