02-09-08

575 - MIJN EERSTE SCHOOLDAG ...


schilderen
S C H I L D E R E N

Scannen

En gisteren was het dan eindelijk zo ver, de dag waarnaar ik zo lang had naar uitgekeken, de eerste dag van een nieuw schooljaar, van een nieuw hoofdstuk in mijn leven. En nu, een dag later, kijk ik met een goed gevoel terug op de tijd die ik gisteren namiddag in kasteel Meylandt heb doorgebracht tussen fijne mensen in een inspirerende omgeving.
Mijn keuze om 'schilderen' te volgen op twee namiddagen wekelijks heeft tot gevolg dat de namiddagsessie van maandag begeleid wordt door een lesgeefster, en die van donderdag door een lesgever. Dit kan niet anders dan zeer verrijkend zijn voor de deelnemers, die dan ook nog de verschillende jaren van de hogere graad 'schilderen' vertegenwoordigen.

0(01-09-2008)
Voor de eerstejaars had de lesgeefster een opdrachtje voorzien : een compositie van een oude houten krat en enkele reuzedistels tekenen, schetsen, schilderen met houtskool in verschillende gradaties tussen wit en zwart tot een sfeerbeeld. En dat ging behoorlijk goed. Ik heb er in ieder geval plezier aan beleefd.

1(01-09-2008) 2(01-09-2008)

3(01-09-2008) 4(01-09-2008)


16:44 Gepost door Sancho in Schilderen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: houtskool, compositie, schilderen, meylandt |  Facebook |

Commentaren

Fantastisch .... daar gaat het toch om om het plezier beleven aan de dingen die je doet... ik ervaar dat zelf als ik creatief bezig kan zijn, ook al weet ik dat ik helemaal niet zo'n groot talent ben, dat ik dan pas echt gelukkig ben... Ik kijk dus met ongeduld uit naar het amateurtoneel, naar de lessen kalligrafie, naar de lessen keramiek en naar god weet wat nog...

Veel plezier nog met je nieuwe creatieve bezigheid!
Groetjes,

Gepost door: Coco | 03-09-08

genieten van de inspanning
van de ontspanning
na de eerste lessen was ik kapot

leuk dat je dit documenteert !

Gepost door: schilderia | 05-09-08

De commentaren zijn gesloten.