27-06-09

637 - FASCINERENDE INSECTENWERELD VAN ZEER DICHTBIJ ...


ontroerend
O N T R O E R E N D

Ik kan niet zo goed tegen de warmte. Wanneer de buitentemperaturen naar de 30° neigen, dan voel ik me vaak misselijk en moe. Zo ook deze namiddag.
Cruyf zei ooit 'Elk nadeel heb z'n voordeel'. En soms wordt dit bewaarheid. Omdat ik me niet zo goed voelde en wat afleiding zocht, nestelde ik me omstreeks 16.30 uur voor mijn televisietoestel en zapte naar alle zenders, tot ik plots stilhield bij een zender waarvan ik altijd al de indruk had dat er enkel onnozele shows werden uitgezonden met kleine kwijlende machomannetjes en grote rondborstige tuttebellen. Maar ditmaal was ik op de 'RAI' terecht gekomen in de filmdocumentaire 'Microcosmos, le peuple de l'herbe' van Claude Nuridsany en Marie Pérennou. Deze film met insecten in de hoofdrollen heeft me een half uur vastgekluisterd gehouden aan de televisie : prachtige beelden, mooie geluiden/muziek/zang, ... Spijtig dat ik het begin gemist heb. Echt ontroerend mooi! Hieronder kan je even proeven van een kort fragmentje.

13-06-09

636 - OPEN ATELIERS IN KASTEEL MEYLANDT E.A. ...


schilderen
S C H I L D E R E N
WWW.ACADEMIE.BE
opendeur(3)

02-06-09

635 - POLITIEK/DIARREE/VERKIEZINGEN/PROSTITUTIE


mens-erger-je-niet
M E N S   E R G E R   J E    N I E T

7juli(2)


Indien bovenstaande afbeelding gelijkenissen oproept met de vermeende werkelijkheid, dan is dit puur toeval. Trouwens : niet alles is wat het lijkt.
Ongetwijfeld zijn er politici die integer zijn en voor wie politiek synoniem is met het verbeteren van deze wereld. Maar zij zijn in de minderheid. De meerderheid vindt plezier in het spelen met de centen van de belastingbetaler. Vlug even een premie schenken aan allen die werken, terwijl er duizenden echte sukkelaars op wachtlijsten staan. Smeergeld voor de verkiezingen is dit. En dan hebben we het niet over het schandaal dat de Britse politiek momenteel treft. Ver van mijn bed? Zeker niet!
En overal langs de wegen ontsieren deze lachende gezichten - hier en daar eentje wat bijgewerkt met botox - de groene bermen. En naarmate de 7e juni nadert stijgt het prostitutiegehalte.
Wordt er nog wel gekozen voor inhoud en programma, of kiest men voor de mooiste of vriendelijkste smoel? De kritische ingesteldheid van de massa is momenteel herleid tot het SMS'en voor restaurant 'X' of 'Y'.
Sorry, dit moest eruit. Reeds een tijdje heb ik last van verkiezingsdiarree. En als de druk te hoog wordt, ja dan moet het eruit. Sorry!

18:38 Gepost door Sancho in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |