15-02-08

520 - VALENTIJN VOOR KUDDEDIEREN


mens-erger-je-niet
M E N S   E R G E R    J E   N I E T
Heb je gisteren ook gezorgd voor een speciale attentie voor je geliefde? Ja? Proficiat, je bent een echt kuddedier zonder persoonlijkheid dat zich laat meeslepen in het commerciële circus van valentijn.

20-09-07

425 - STEEDS MEER BROOD EN SPELEN


mens-erger-je-niet
M E N S   E R G E R   J E   N I E T


Sinds begin september is voor de vlaamse media televisie en radio een nieuw seizoen gestart, met voor alletwee een grondige verandering van huisstijl, lay-out, inhoud, programma's, ...
In plaats van de kloof te vergroten (je zal wel begrijpen wat ik hiermee bedoel) maakt 'tv één' de kloof met de commerciële zenders steeds kleiner met nog meer reality, meer show, meer wedstrijd, meer kitsch ... Gelukkig hebben we 'canvas' nog, tenminste op die momenten wanneer voetbal of tennis het scherm niet terroriseren.
En 'radio één' is totaal onherkenbaar geworden met al die toeters en bellen, nieuwe journalistiek die op sensatie gericht is, en zelfs de muziek is anders dan zij geweest is. Spijtig ... Soms erger ik me aan deze vervlakking, dit brood en spelen.
In de krant 'De Morgen' van woensdag 19 september 2007 schreef Bernard Dewulf in de rubriek 'Camps&Dewulf' volgende mooie tekst :

media1
media2
media3

28-10-06

200 - DE IJSKOELE KIKKER, EEN ZIELIG FIGUURTJE ?


mens-erger-je-niet
M E N S - E R G E R - J E - N I E T

badtattoo
Dit bericht sluit nauw aan bij bericht 198. Vind je ook niet dat dit nu eens een echte fantastische, stoere, ijskoele, macho man is, maar tevens ook een onooglijk, intriest, zielig figuurtje met enkel wat uiterlijk vertoon, en waarschijnlijk zeer weinig inhoud.
Sorry, maar dit 200ste bericht verdiende beter. Eén van de volgende dan maar.


25-10-06

196 - HALLOWEENCOMMERCE EN NA-AAPGEDRAG


mens-erger-je-niet
M E N S - E R G E R - J E - N I E T

'Halloween is als naam afgeleid van 'Hallow-e'en', ofwel 'All Hallows Eve' = de avond voor Allerheiligen. Op die dag zouden volgens de Kelten de geesten van alle gestorvenen van het voorbije jaar terugkeren om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Dit in oorsprong heidens feest is later door de Kerk omgevormd tot het feest van Allerheiligen.
In het begin werd 'Halloween' in Groot-Brittannië gevierd door de Kelten. Later werden in het feest Romeinse tradities vermengd ten tijde van de Romeinse overheersing aldaar. En nog later emigreerde het feest naar de VS, waar in de 19e eeuw de eerste verlichte uitgeholde pompoenen verschenen.
In Nederland en België is het 'Sint-Maartenfeest' polulairder bij de jeugd. Maar de laatste jaren heeft de Europese handel en wandel het commerciële aspect van 'Halloween' ontdekt, en worden we overspoeld met allerlei activiteiten en artikelen. Elke gemeente die zichzeld een beetje respecteert organiseert met de plaatselijke handelaars halloween-activiteiten.
halloween
Aan mij is dit gedoe niet besteed. Ik heb er een grondige hekel aan, zoals trouwens aan vele dingen die van over de grote plas gekomen zijn. Het is begonnen met de 'chewing gum', dan het woordje 'shit', en nu moet blijkbaar in elke gesproken zin het woord 'fuck' voorkomen om 'cool' over te komen, nog zo'n woord. En dan nu ook nog Halloween'.
Wat zijn we toch apen, kuddedieren. We doen niets anders dan het amerkaanse taaltje dat we op televisie horen in films en op muziekzenders, overnemen. Zielig toch. Mens-erger-je-niet ! Ja ik weet het. Ik heb er me bij neergelegd, maar ik blijf het er toch wel best moeilijk mee hebben. Sorry !

10-09-06

86 - LAAT DE 'KIDS' A.U.B. 'KIDS' BLIJVENM E N S   E R G E R   J E   N I E T

Vanavond start 'Eurosong For Kids'.
Het is al niet erg genoeg dat we jaarlijks geteisterd worden door de klassieke 'Eurosong' selecties met als apotheose het grote 'Eurovisiesong Festival' met alle ingrediënten van een zielige, pathetische schertsvertoning met enkel aandacht voor kwantiteit in plaats van kwaliteit. Kwantiteit in bijvoorbeeld de effectmakerij, in het trekken van smoelen, in het vertellen van larie en apekool, in het gebruiken van superlatieven, in de kostprijs van kleding en sieraden, in onnatuurlijkheid, in slecht acteren, in ensceneringen, in persconferenties, in ...
Deze jaarlijkse opgeblazen, bombastische, protserige en kitscherige schertsvertoning doet mij kokhalzen. Sorry.

En dat men kinderen nu ook in deze richting duwt betreur ik. Ja maar, zal je zeggen, kinderen zijn toch anders, ze zijn natuurlijker. Ja, ze waren misschien natuurlijker, maar ondertussen zijn zij speelballen geworden van de hele entourage en het mediagebeuren, en heeft deze kidsversie alles van grote broer 'euroviesong'.
Velen zullen mij dit niet in dank afnemen, maar het moest er even uit. Sorry.


14:33 Gepost door Sancho in Mens-erger-je-niet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ergernis, kitsch, eurosong, kids |  Facebook |

07-08-06

34 - VERKEERSDESKUNDIGEN GEZOCHT MET ENIG REALITEITSVERMOGENM E N S   E R G E R   J E   N I E TIn de Noord-Limburgse gemeente Overpelt is het reeds zover. De klassieke verkeersborden voor snelheidsbeperking zijn bijna verdwenen en nu duiken er hier en daar bovenstaande verkeersborden op.
Help ! Mijn harde schijf crasht. Dit kan geen enkele weggebruiker nog correct naleven. Hoe was het hier alweer : 30, 50 of 70 ? Ik zou het bij god niet weten.
Of schuilt hier misschien een bedoeling achter ? Het aantal verkeersborden die het landschap ontsieren verminderen. Akkoord. Zeer nobele bedoeling. Maar weegt dit op tegen de ondoenbare nieuwe situatie die daardoor dus onveiliger wordt. Of is het om pv's te kunnen uitschrijven ?
En dan hebben we het nog niet over de schemerzone van de 30 aan scholen.
Graag a.u.b. deskundigheid, duidelijkheid en eerlijkheid tegenover weggebruikers!

10:25 Gepost door Sancho in Mens-erger-je-niet | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ergernis, verkeersbord |  Facebook |

02-08-06

27 - BARCODES : KLEINE ERGERNISM E N S - E R G E R - J E - N I E TNog nooit een lichte ergernis ondervonden bij het zien van al die barcodes die vaak te onpas opduiken. Op boeken ontsieren ze de omslag en meestal zijn ze in de druk opgenomen. Aan andere objecten hangen ze op etiketten gedrukt. En dan die klevers met barcodes die je vaak niet kan verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen. Hoe kan je trouwens dat plakkerig goedje verwijderen van plastiek zonder deze te beschadigen? Ether brengt onherstelbare schade toe aan het oppervlak. Iemand een tip?

15:56 Gepost door Sancho in Mens-erger-je-niet | Permalink | Commentaren (3) | Tags: ergernis, barcode |  Facebook |